Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

WELCOME TO GREEKPSYBIENT 

English version follows


Αυτό το blogspot ήταν μία ιδέα που υλοποιήθηκε, με πολύ αγάπη και αφοσίωση στην Psybient μουσική και κουλτούρα. Μαζί με αυτή την αναζήτηση για να υπάρχει κάπου ένας οργανωμένος ιστότοπος με τη Chill-out μουσική στον Ελλαδικό χώρο, προέκυψαν κάποια πολύ ωραία συμπεράσματα που μακάρι να ακουστούν στα κατάλληλα αυτιά ώστε να οργανωθούμε και να αναπτυχθούμε περαιτέρω.

Καταρχάς η ιδέα είναι να μην προβάλλεται κανένας περισσότερο από αυτό το blogspot άλλα οι μουσικές όλων να στέκουν ισοδύναμα ανεξαρτήτου φήμης του κάθε καλλιτέχνη.
Άλλο ένα "μεγάλο εγώ" άλλωστε προστίθεται ακόμα σαν ένας αριθμός ενώ ένα "μεγάλο Εμείς" προστίθεται ως μια αξία.
Περιέχει καλλιτέχνες με chillout Μουσικές (Trip hop, Chillout, Electronica, Psybient,Psychill, ambient, Dub, Psybreaks, Glitch, Downtempo, Cinematic, Ethnic, World) σε 2 λίστες με αλφαβητική σειρά με την πρώτη να είναι οι Έλληνες Dj και την 2η να είναι οι Έλληνες παραγωγοί.
Δυστυχώς το blogspot περιορίζει στο ένα Link ανά όνομα οπότε περιέχει μόνο κάποια προσωπική τους σελίδα που μπορείς να ακροαστείς την μουσική του καθενός.

Ίσως να προστεθεί μία ακόμα λίστα στο μέλλον με ονόματα ανθρώπων που ασχολούνται χωρίς να υπάρχει κάτι διαδικτυακά.

 1. Είμαστε μια χώρα με παρουσία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ στο κόσμο και στη Psybient όπως Ozora, Boom, Antaris, Samsara, Summer Νever Ends, Psy fi ,Sonic Bloom, Ometeotl και άλλα πολλά.
 2. Επίσης είμαστε μια χώρα με παραγωγούς σε πολλά από τα κορυφαία Label της σκηνής όπως
  Ultimae rec,Altar rec,CosmicLeaf Rec, Mystic sound Rec κτλπ.
 3. Δεν υπάρχει καμία ελληνική εταιρία με καθαρό chillout χαρακτήρα καθώς ακόμα και αυτές που κάνουν release τέτοιο ύφος μουσικής κάνουν release επίσης και psytrance ή dance μουσικές.
 4. Το αστείο εδώ είναι ότι υπάρχουν Ελληνικά project που για να τα δεις, πρέπει να ταξιδέψεις τον μισό πλανήτη γιατί παίζουν σε Καναδά, Μεξικό, Ινδία, Ουγγαρία κτλπ. ενώ τα έχεις δίπλα σου.
 5. Επίσης τα μόνα chill stage στον κόσμο χωρίς χαλί για δάπεδο,  μπορείτε να τα βρείτε μόνο στα Ελληνικά φεστιβάλ, και τα event με psybient-chillout μουσικής είναι ελάχιστα.
 6. Υπάρχουν παραγωγοί που ενώ έχουν release σε εταιρίες δεν έχουν κάποιο link για την ακρόαση των μουσικών τους, καθώς επίσης και Dj που δεν υπάρχουν κάπου δικτυακά παρά μόνο σε αφίσες event.
 7. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το κανονικό τους όνομα με αποτέλεσμα να είναι έως αδύνατη η αναζήτηση τους εύκολα. Π.χ. Κάποιος που θα σε δει να παίζεις σε ένα Event και μετά σε γκουγκλάρει επειδή του άρεσες, δεν σε βρίσκει.
 8. Οι περισσότεροι Έλληνες Dj Psybient δυστυχώς έχουν πολύ λίγο υλικό για ακρόαση στο διαδίκτυο με λιγοστές εξαιρέσεις ,καθώς επίσης και το RadioQ37 που παρέχει σαν σταθμός και σαν σελίδα πολλές ώρες ακρόασης από τους παραγωγούς του.
 9. Οι psytrance & Dance music , Dj και παραγωγοί  που μιξάρουν και chill-out κατά μεγάλη πλειοψηφία δεν επιλέγουν να προμοτάρουν chillout set τους ή παραγωγές στις προσωπικές τους σελίδες, με αποτέλεσμα  το μεγαλύτερο κοινό της psytrance ή dance μουσικών στην Ελλάδα να μην έχει κάπου κάποια επιρροή προς την Psybient-chillout μουσική.

Ας δούμε που υστερούμε και ας προσπαθήσουμε να εξελιχτούμε.

Υ.Γ. Οποιαδήποτε project ή dj δεν υπάρχει στο αρχείο μας και γνωρίζετε, ή όποιος θέλει να γίνει συνδιαχειριστής στο blog μπορείτε να επικοινωνήσετε στο psypunkst@hotmail.com